Aukštakulniai – moteriškumo rodiklis

Kada moteris jaučiasi tikra moterimi? Kada vyro akyse ji pavirsta tikrąja Ledi? Gal, kai pirmą kartą pasiryškina lūpas raudonu lūpdažiu ir pasipuošia nėriniuotais apatiniais? Žinoma, tai labai moteriška, seksualu ir žavinga. Tačiau, kas dar? Atsakymas paprastas - aukštakulniai, mielosios, aukštakulniai, kurie yra tikroji moteriško Olimpo viršūnė!

Marilyn Monroe gudrybės

"Aš nežinau, kas išrado aukštakulnius, bet moterys jam už tai labai dėkingos" - , sakė M. Monroe, kerėjusi vyrus savo siūbuojančia eisena. Gražuolė tvirtino, jog jos paslaptis paprasta - kiekvienos batelių poros vieną kulniuką patrumpinti centimetru. Tai padėdavo jai valdyti klubus taip, kaip jai patiko. Dažnas sako, jog būtent toks moteriškas žavesys ir įspūdinga išvaizda padėjo jai pasiekti tokias karjeros aukštumas.
"Gamma"nuotr.

Monro visam laikui įėjo į Holivudo istoriją. Jos stilius iki šiol populiarus tarp puošeivų, o frazė: „Džentelmenai mėgsta blondines“ tapo sparnuota. Kadangi aukšti kulniukai per amžius asocijuodavosi su viliojimu, nenuostabu, kad jie yra kone privalomas seksualios moters atributas ir šiais laikais.

Aukštakulniai ir giriami, ir peikiami

Pasirodo, aukštakulniai ne tik paverčia moterį seksualia, viliojančia bei elegantiška, bet ir skatina pačios moters lytinį susijaudinimą. Tai patvirtina patys naujausi mokslinių tyrimų rezultatai, kurie buvo publikuojami britų žurnale "European urology". Marija Cerruto nustatė, kad aukštakulniai, kurie yra būtinas femme fatale aksesuaras, teigiamai veikia moters kūną: treniruoja dubens raumenis, kitaip dar vadinamus „malonumo raumenimis“.

Tyrimo metu, moterys avėjo 7 cm aukščio batelius. Toks batelių aukštis gerai atpalaiduoja dubens raumenis, sustiprina juos, o tai garantuoja didesnį susijaudinimo intensyvumą ir, be abejo, galimybę patirti didesnį malonumą. Taigi pagiriamasis žodis aukštakulniams!

Tačiau, visada egzistuoja ir skeptiškai nusiteikusiųjų aukštakulnių atžvilgiu. Pavyzdžiui, Matas Robertsas, asmeninis Madonnos, Naomi Campbel ir kt. ištreniruotų žvaigždžių treneris teigia, jog itin aukšti kulnai verčia susitraukinėti sėdmenų, klubų raumenis, tačiau keliai ir kulkšnys yra nuolatos įsitempę, todėl ilgainiui tai gali pakenkti sveikatai.

Vairuojančioms moterims - specialūs aukštakulniai

Pagaliau buvo atsižvelgta į vairuojančias moteris - sukurti prabangūs vairuotojos aukštakulniai. Ši avalynė sukurta britų dizainerių, užsakius „Sheila's weels“ kompanijai. Bateliai skirti moteriai, kuriai nėra patogu spaudyti pedalus, avint aukštakulniais. Įdomiausia tai, kad vieno mygtuko spustelėjimu seksualūs aukštakulniai virsta patogiais laiveliais. Kulniukai labai lengvai pasislepia į laivelių vidų, o baigus vairuoti – atverčiami į elegantiškus aukštakulnius. Bateliai transformeriai – puiki išeitis toms, kurios pasiima kitus batus prieš sėsdamos prie vairo.
Šitokį išradimą pastūmėjo atlikta apklausa. Pasirodo, net keturios iš penkių moterų turi specialiai vairavimui skirtus batus, kas dešimta prisipažino, kad būtent dėl kulniuko, kuris nuslydo nuo pedalo ar tiesiog įstrigo, buvo patekusi į avarinę situaciją.

2 comments:

Anonymous said...

KABLAI YR JEGA! panos, nenesiokoit ju, mazesne konkurencija bus mums :D nes kaip zinia kabliukai kabinasi ne tik i grindini - kabliukai ir bendraujant su berniukais :P

sexiukea13

Anonymous said...

Tokie moteriški batai kaip aukštakulniai yra vienas iš svarbiausių moteriškumo simbolių. manau, kiekviena moteris turi turėti bent vieną porą aukštakulnių. :)